1. Anasayfa
  2. Bakliyat Tarifleri

YALANCI KESTANE ŞEKERİ

YALANCI KESTANE ŞEKERİ
0
Ad

Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
60 gram tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 cimdik tarçın

Üzeri için;
Benmari usulü kullanılacak şekilde 2 paket sütlü çikolata (80 gram lik)
Süsleme için;
Toz fındık, fıstık vb

Ad

İlk olarak fasulyeleri haşlayalım ve suyunu süzelim. Sonra rondodan geçirip püre haline getirelim. İçine tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım.
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpürüne kadar çırpalım. Sonra fasulye püresini, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip kek kıvamına getirinceye kadar karıştıralım.
Sonra orta boy bir borcama ya da fırın kabına karışımı dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk pişirelim. Fırından çıkarıp çatalla ezip püre haline getirelim.
Soğuduktan sonra lokmalık parçalar koparıp dikdörtgen şekli verelim. Yuvarlak şekil de verebilirsiniz. Sonrasında buzdolabında yarım saat kadar bekletelim.
Çikolatayı benmari usulü eritelim. Bütün parçaları çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabında çikolata donana kadar bekletelim. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Not: Bu ölçüden tam 26 adet çıktı. Tarif: _mutfaga.dair_

Ad
  • 0
    like
    Like
  • 0
    love
    Love
  • 0
    applause
    Applause
  • 0
    funny
    Funny
  • 0
    angry
    Angry
  • 0
    thinking
    Thinking
  • 0
    vomiting
    Vomiting

Üretmeyi ve üreten insanı seven, sürekli öğrendiklerine yenisini ekleyen, 3 çocuk annesi, 4 üniversite mezunu, sıradan olmayan biri.. Faydalı bulduğunuz yazıları sosyal platformlarda paylaşarak daha geniş bir aile olmamıza katkıda bulunabilirsiniz :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir