1. Anasayfa
  2. Pasta Tarifleri

MUZLU RULO PASTA

MUZLU RULO PASTA
0

MALZEMELER:
1 paket + 8 adet kakaolu petibör bisküvi
5 adet muz
GANAJ İÇİN:
200 ml sıvı krema
160 gr. Sütlü çikolata
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
1 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
YAPILIŞI:
İlk önce kremayı hazırlayalım, kremşanti ve tereyağ hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirelim tencereden bir kaseye alıp üzerini kremaya değecek şekilde streçleyelim kenara alalım soğuması için.
Büyük dikdörtgen borcamı hafif tereyağ ile yağlayıp robottan iyice geçirdiğimiz bisküvileri borcama eşit yayaylım bastıralım üzerini. Ganaj için sıvı kremayı kaynama noktasına getirelim ocağın altını kapatıp içine çikolataları koyup iyice karıştıralım ılınınca borcamdaki bisküvilerin üzerine eşit şekilde dikkatlice yayalım borcamı buzluğa kaldıralım iyice donsun. İyice soğumuş olan Kremayı azıcık mislerden geçirip içerisine tozşantiyi ve yumuşak tereyağını ilave edip iyice mikser ile çırpalım buzluktan borcamı alıp kremayı eşit şekilde üzerine yayalım normal buzdolabına kaldıralım 1 gece mutlaka bekletin güzel sonuç alabilmek için sonrasında dolaptan çıkartıp 15 dakika bekleyip isterseniz 10 porsiyon olacak şekilde dilimleyin isterseniz benim gibi 8 porsiyonluk yapın 1 muzu ortadan kesip ucuna koyup dikkatlice rulo yapın. Servis tabağına alın. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. Tarif:@kubraa_gedikoglu

  • 0
    like
    Like
  • 0
    love
    Love
  • 0
    applause
    Applause
  • 0
    funny
    Funny
  • 0
    angry
    Angry
  • 0
    thinking
    Thinking
  • 0
    vomiting
    Vomiting

Üretmeyi ve üreten insanı seven, sürekli öğrendiklerine yenisini ekleyen, 3 çocuk annesi, 4 üniversite mezunu, sıradan olmayan biri.. Faydalı bulduğunuz yazıları sosyal platformlarda paylaşarak daha geniş bir aile olmamıza katkıda bulunabilirsiniz :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir