1. Anasayfa
  2. Sütlü Tatlılar

SÜTLÜ TATLI

SÜTLÜ TATLI
0

Malzemeler:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
~~
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya

Rondadan çekilmiş toz haline getirilmiş
2 paket bisküvi (ben lotus kullandım)

Diğer malzemeler
Yeterince Çilek

▪️Krema kullanmak istemeyenler muhallebi ılığıdında bir poşet kremşanti ekleyebilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa soğuk süt takviyesi yapın. Bu şekilde çok güzel oluyor. ~~~~

Hazırlanışı:
Uygun tencerenin içerisine
Un, nişasta, şeker ,yumurta sarısını ilave edip, sütü de azar azar dökerek ayni anda karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmuyor.
Kaynama noktasına gelene kadar muhallebiyi karıştırmaya devam edıyoruz. Göz göz olunca, vanilyasını ve tereyağını da ilave edelim ve 2dk kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Pişen muhallebiyi ılımaya alalım, arada kariştiralim ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi ılıdığında 2 dakika boyunca mixerle çırpın. 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpmaya devam edin.

Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden 1 yemek kaşığı kadar koyalım.

Önceden dilimlediniz çilekleri de bardakların kenarına yerleştirelim ,dilimler ne kadar ince olursa yerleştirmede zorlanmasınız . Muhallebiyi her bardağın yarısına kadar paylaştıralım.
Üzerine tekrar 1,5 yemek kaşığı bisküvi koyup kaşıkla düzleyelim. Kalan muhallebide paylaştırıp,üstüne bisküvi ilave edip çilekle taçlandıralım 😍🍓 Deneyecek olanlara afiyet olsun 😋 Tarif: @ikosun_mutfagi

  • 0
    like
    Like
  • 0
    love
    Love
  • 0
    applause
    Applause
  • 0
    funny
    Funny
  • 0
    angry
    Angry
  • 0
    thinking
    Thinking
  • 0
    vomiting
    Vomiting

Üretmeyi ve üreten insanı seven, sürekli öğrendiklerine yenisini ekleyen, 3 çocuk annesi, 4 üniversite mezunu, sıradan olmayan biri.. Faydalı bulduğunuz yazıları sosyal platformlarda paylaşarak daha geniş bir aile olmamıza katkıda bulunabilirsiniz :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir