1. Anasayfa
  2. Kurabiye Tarifleri

TADELLE KURABİYE

TADELLE KURABİYE
0

Malzemeler:
2 su bardağı fındık (Rondodan geçirdikten sonra 2 su bardağı ölçün. Bim markanın kavrulmuş fındığını kullandım. Reklam için değil ne kullandığı bilin sizde ona göre malzeme kullanın diye yazıyorum)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
25 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
100 gram benmari usulü eritilip iyice soğutulmuş bitter çikolata
Tarifteki su bardağı ölçüsü 200 ml

Hazırlanışı:
Fındığı robottan iyice yağı çıkana kadar çekin. (Yağı çıkıp taneleri birbirine yapışacak. Robottan uzunca çektiğinizde yağı çıkıyor. )

Fındığı yoğurma kabına alın. Üzerine nişasta ve pudra şekerini ekleyip kaşıkla karıştırın. Üzerine çikolatayı ekleyip elinizle yoğurun. Daha sonra tereyağı ve kakaoyu ekleyip elinizle tekrar yoğurun. En son dondurma kaşığıyla şekil verip önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayarlı fırında 12,13 dakika pişirin. Çok fazla pişirip kurutmayın. Fırından ilk çıktığında pişmedi gibi görünsede bekledikçe kıvam alacak.

Not: Bu tarifteki önemli püf noktası yağ miktarını ayarlamak. Benim kullandığım fındık kavrulmuş olduğu için yağı fazla çıktı. O yüzden tereyağ ölçüsünü az kullandım. Eğer fındığın yağı çıkmazsa özellikle kavrulmamış fındık kullanırsanız tereyağ ölçüsü artırın. Fazla yağlı olursa kurabiyelerde yayılma olabilir.
Hamurun kıvamı cıvık olmayacak klasik kurabiye hamuru gibi olacak. Tarif için semirayinlezzetgemisi e teşekkürler.

Daha fazla Kurabiye Tarifleri için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

  • 0
    like
    Like
  • 0
    love
    Love
  • 0
    applause
    Applause
  • 0
    funny
    Funny
  • 0
    angry
    Angry
  • 0
    thinking
    Thinking
  • 0
    vomiting
    Vomiting

Üretmeyi ve üreten insanı seven, sürekli öğrendiklerine yenisini ekleyen, 3 çocuk annesi, 4 üniversite mezunu, sıradan olmayan biri.. Faydalı bulduğunuz yazıları sosyal platformlarda paylaşarak daha geniş bir aile olmamıza katkıda bulunabilirsiniz :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir